Udformning af testamenter

Arven skal da gå til de rigtige – derfor må der et testamente til. Vi hjælper med udformning af testamenter

For rigtig mange er der særdelses gode grunde til at få lavet testamente. Mange har den opfattelse, at arveloven sikrer Dem. Det gør loven også i nogle tilfælde, men langt fra altid.

Efter den seneste ændring af arveloven var forventningen, at rigtig mange ville oprette et. Det skyldes, at den ændrede arvelov giver mulighed for at sikre, at arven går til de rette arvinger. Tvangsarven til børn og ægtefæller er reduceret. Samlevende har mulighed for at sikre sig næsten lige så godt som ægtefæller. Men der er ikke blevet oprettet mange testamenter. På landsplan er buddet, at op mod 350.000 personer ville have god gavn af at få oprettet et testamente.

Her er en par eksempler på familier, som skal være særlig opmærksomme på  udformning af testamenter.

Den bedste form for testamente er notartestamentet. Dette testamente skal påtegnes hos notaren. Der sker en central registrering af testamentet. Testamentet vil således altid dukke op.

Bobehandling

Advokatkontoret varetager også bobehandling i forbindelse med dødsfald. Det gælder bl.a. udformning af dokumenter til Skifteretten. Her skal bl.a laves  skifteretsfuldmagter, boopgørelser mv. En række opgaver kan ofte klares af arvingerne. Der indgås ofte en aftale om opgavefordeling.  Prisen for behandling af et dødsbo afhænger af hvor omfattende dødsboet er. Prisen starter fra kr. 9.500 inkl. moms.

Her finder du kontaktinformation om begge vore kontorer | Cator.dk